Forskjeller på kredittkort og lån uten sikkerhet

laneNår skal du egentlig dra kredittkortet, og når bør du heller velge et forbrukslån? Selv om de to typene kan virke ganske så ulike, så er de egentlig ikke det. For i begge tilfeller er det snakk om å låne penger, som man må tilbakebetale med renter og gebyrer.

Men det er noen vesentlige forskjeller som gjør at du i enkelte tilfeller bør velge et kredittkort, mens du i andre igjen bør velge et forbrukslån. Dette har først og fremst med dine egne kostnader å gjøre, og du vil gjøre lurt i å velge «riktig». Les videre for å finne ut om de største forskjellene mellom kredittkort og et forbrukslån. Besøk også denne lån uten sikkerhet guiden for flere forskjeller.

Slik fungerer et lån uten sikkerhet

Et forbrukslån passer perfekt til deg som behøver en stor lånesum, og som ikke har tenkt til å tilbakebetale gjelden umiddelbart. Dette fordi forbrukslån som regel har en langt lavere rente enn et kredittkort, slik at det vil lønne seg med avbetaling. Gjerne over flere år. Samtidig kan man ofte låne langt større summer her, og det går raskere å få utbetalt pengene.

Har man ikke et kredittkort fra før av, så vil det ta minst en uke før du får det i posten. Et forbrukslån kan utbetales på dagen, og er følgelig nyttig for situasjoner der det haster. Utover dette så har ikke forbrukslån like mange fordeler som et kredittkort har, noe du kan lese mer om i neste avsnitt.

Slik fungerer et kredittkort

Et kredittkort passer best for deg som skal handle og betale tilbake utnyttet kreditt innen den rentefrie perioden har løpt ut. For der rentene begynner å løpe allerede ved oppstart på et forbrukslån, så har man som regel rundt 45 til 50 dager med rentefri nedbetaling på et kredittkort. Dessuten er kjøpene gebyrfrie her, slik at man i praksis kan bruke det gratis om man ønsker.

I tillegg har kredittkort en rekke fordeler som kjøpsbonuser og rabatter, slik at man bør bruke dette til mer hverdagslige ting. I tillegg er kredittkort meget fordelaktig på reise, på grunn av forsikringer og beskyttelse mot svindel.

Mer om kredittkort fra Wikipedia

Kilder: Finnforbrukslån.net