Ulemper og fordeler med kredittkort

Kredittkort har helt klart fått stadig flere fordeler med årene, der det har gått fra å være et enkelt betalingskort hvor man kunne handle med bankens kreditt, til å være et omfattende tilbud med både bonuser og rabatter. Men selv om det er mange fordeler med et slikt kort, så finnes det naturligvis også noen ulemper forbundet med et kredittkort. I denne artikkelen skal vi se hva som veier både for og imot!

Fordeler med kredittkort

Hvor skal vi egentlig begynne? Den mest åpenbare fordelen med et kredittkort er at man kan handle det man trenger, og deretter utsette betalingen i nesten to måneder. Og det uten å betale verken renter eller gebyrer! Samtidig er kredittkort en meget bra pengereserve, som man kan ha i bakhånd selv om man nødvendigvis ikke bruker kortet så ofte. Det koster nemlig ikke noe å eie et kredittkort, og følgelig vil de fleste nordmenn ønske å ha et slikt et i lommeboka.

I nyere tid har også nordmenn blitt introdusert for konseptet cashback. Ved bruk av dette kan man faktisk spare penger på å handle med kredittkortet fremfor det vanlige bankkortet. I tillegg har man også fått opp øynene for gebyrfrie kredittkort, som spesielt er gunstige på reise, da det ikke koster noe ekstra å gjøre uttak i utenlandske minibanker.

Andre fordeler innebærer reiseforsikring og andre typer forsikringer, samt rabatter på alt fra leiebil til hotellopphold og flybilletter. Listen er uendelig lang. Ikke minst er det langt sikrere å betale for både varer og tjenester med et kredittkort, ettersom man da er beskyttet av kredittkjøpsloven, slik at man har større rettigheter ved svindel og lignende lurerier.

Ulemper kredittkort

Det er ingen åpenbare ulemper med et kredittkort. Siden de er gratis i eie og sjeldent koster noe i bruk, så er det egentlig brukeren som kan lage sine egne ulemper. Renten er noe høy, og ofte over 25 prosent, noe som kan være en ulempe dersom man ikke gjør opp for seg innen den rentefrie perioden er over. Dette er uansett brukerens feil, og følgelig ingen stor ulempe dersom man bruker kortet riktig. Faktisk vil vi påstå at for den disiplinerte bruker så finnes det bare fordeler – og ikke ulemper – med kredittkort!